#РастНаБизнисот

Дигитален маркетинг

Живееме во дигитален свет кој е во континуиран напредок. Со развитокот и еволуцијата на модерната технологија, компаниите ширум светот се обидуваат да го искористат тоа во растот на нивниот бизнис.

КАКО ДИГИТАЛНИОТ МАРКЕТИНГ ЌЕ МУ ПОМОГНЕ НА ВАШИОТ БИЗНИС?

Мозокот на човекот има голем капацитет на помнење, но се задржува на она кое што е важно, корисно или интересно. Маркетинг стратегијата треба се стреми да го зачува и задржи местото на брендот во мозокот на потрошувачот.

Моќта на дигиталните медиуми е неизмерна. 3.3 милијарди луѓе се активни на некаков вид на социјален медиум. 82% од луѓето пребаруваат на нивниот смартфон за да ги донесат едни од најважните одлуки во нивниот живот.  

Не е важно брендот дали ќе е активен на Facebook и Instagram. Важна е стратегијата која лежи позади таа активност.

Секој социјален медиум е важен, но сакаме да се задржиме на најмоќните без кои еден бизнис не може да доживее комплетен раст.

КОЈА Е МОЌТА НА FACEBOOK?

  • Дневно корисникот поминува повеќе од 40 минути скролајќи на платформата
  • До 2019, креирани се над 60 милиони бизнис страни
  • Над 1.39 милијарди месечни активни корисници

КОЈА Е МОЌТА НА INSTAGRAM?

  • Над 25 милиони компании во светот користат Instagram за нивниот бизнис
  • Корисниците поминуваат повеќе од 28 минути скролајќи на платормата
  • 500 милиони корисници дневно користат Instagram Stories

КОЈА Е МОЌТА НА GOOGLE РЕКЛАМИРАЊЕТО?

  • Google овозможува секогаш да сте први во резултатите кога се рекламирате
  • Брои над 3 билиони пребарувања на ден
  • 60% од пребарувањата на Google се смартфон корисници
  • Над 54% од популацијата продуктите ги пребарува на Google

КОЛКУ ВАШИОТ БРЕНД ЈА КОРИСТИ МОЌТА НА ДИГИТАЛНИТЕ МЕДИУМИ?

Пополнете го краткиот прашалник, за да направиме  понуда за вашиот бренд.

© 2014-2020